IZJAVA O PRIVATNOSTI

1. Općenito

Ova Pravila privatnosti donosi trgovačko društvo Dantkom j.d.o.o., Sirač, Stjepana Radića 53 koje stoji iza internetske stranice www.dantkom.hr. Pravila privatnosti primjenjuju se na sve osobne podatke korisnika koje prikupljamo i obrađujemo.

Vaše osobne podatke obrađujemo u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka (Uredba EU 2016/679) i Zakonom o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka ( NN 42/2018 ).

Ova Izjava o zaštiti osobnih podataka odnosi se isključivo na web stranicu www.dantkom.hr, ne i na web stranice koje su linkom povezane i vidljive preko naše web stranice.

Prihvaćanjem ove Izjave o privatnosti klikom prilikom registracije i/ili prilikom kupnje potvrđujete da ste pročitali, razumjeli i da se slažete s obradom osobnih podataka kako ih ova Izjava utvrđuje.

2. Prikupljanje i obrada osobnih podataka

Dantkom j.d.o.o. obrađuje osobne podatke koje na našoj web stranici unosite samostalno. Podaci se prikupljaju registracijom za korištenje web shopa i putem web obrasca za primanje upita (kontakt forma). Podatke možemo primati i izravnim kontaktom od kupaca koji nam se obrate za informacije o proizvodima i uslugama direktno e-mailom, telefonskim pozivom ili uživo u našoj trgovini. Tako prikupljene podatke koristimo samo za obradu traženih informacija i upita korisnika te u svrhu osiguravanja kvalitetnog korisničkog iskustva.

Pristup Dantkom Internet trgovini je moguć sa i bez registracije. Prilikom registracije fizičke osobe na stranicama www.dantkom.hr od vas tražimo osobni podatak – adresu e-pošte i lozinku. Korisnicima web stranice preporučamo da prilikom izrade lozinke za korisnički račun koriste najmanje 8 znakova i to kombinacije velikih i malih slova, brojeva i posebnih znakova kako bi sama lozinka bila teža za pogađanje, odnosno „probijanje“.

U trenutku kada pristupite stranici www.dantkom.hr prikupit ćemo i vašu IP adresu koja se, također, smatra osobnim podatkom. Ako zatražite ponovno postavljanje lozinke, vaša IP adresa bit će uključena u poruku e-pošte za ponovno postavljanje lozinke.

Pri kupnji na Dantkom internet trgovini, prikupljamo podatke koji su nužni za isporuku kupljene robe – ime, prezime, adresu, kontakt adresu e-pošte, broj telefona i slično. Registrirani korisnik može pohraniti navedene podatke u svrhu brže kupovine i ispunjenja ugovora. Neregistrirani kupac ne može pohraniti podatke te ih po novoj narudžbi mora ponovno upisivati.

Obrada osobnih podataka nužna je za pružanje usluga web shopa te naplatu i dostavu kupljene robe. Svi osobni podaci su prikupljeni temeljem propisa o zaštiti osobnih podatka i općih uvjeta o poslovanju. Obvezujemo se da nećemo prodati, iznijeti ili dati ove informacije trećoj strani na način koji nije naveden u ovoj izjavi.

Osobni podatak je svaki podatak koji se odnosi na fizičku osobu čiji je identitet utvrđen ili se može utvrditi, izravno ili neizravno. Obrada podataka je bilo koja radnja izvršena na osobnim podacima, poput primjerice prikupljanja, pohrane, upotrebe, uvida i prijenosa osobnih podataka. Ova Pravila se ne primjenjuje na anonimne podatke. Anonimni podatak je podatak koji se ne može povezati s određenom fizičkom osobom.

Zaštita privatnosti nam je važna, stoga nikada nećemo dijeliti vaše osobne podatke s trećim osobama osim za svrhe opisane u ovim pravilima. O dijeljenju i prijenosu podataka uvijek ćemo vas obavijestiti.

Vaše osobne podatke koristimo prilikom obrade i realizacije narudžbe i kod obrade plaćanja. Vaše osobne podatke (ime, prezime, adresu, e-mail adresu i broj mobitela) dijelimo s dostavnom službom DPD kako bi oni mogli izvršiti dostavu naručenih proizvoda. Vaši osobni podaci zaštićeni su ugovorom kojeg imamo s dostavnom službom i neće se upotrebljavati ni za što drugo osim za izvršavanje dostave paketa. Ako se ne slažete s ovim uvjetom kao i ostalim uvjetima kupnje molimo Vas da ne koristite Dantkom Internet trgovinu.

Kupac u svakom trenutku može izjaviti prigovor na obradu svojih osobnih podataka na temelju svoje specifične situacije. Kupac ima pravo zatražiti nadopunu, ispravak ili izmjenu netočnih osobnih podataka. Kupac može u svakom trenutku zatražiti brisanje osobnih podataka. Od ovog se izuzimaju slučajevi u kojima je Prodavatelj po valjanom nalogu ovlaštenih državnih tijela, u skladu sa zakonom, dužan dostaviti ili dopustiti uvid u osobne podatke Kupaca.

3. Rok i mjesto čuvanja vaših osobnih podataka

Osobne podatke pohranjujemo i obrađujemo onoliko dugo koliko je potrebno za izvršenje određene legitimne svrhe, osim ako važećim propisima nije za pojedinu svrhu predviđeno duže vrijeme čuvanja, a najmanje za vrijeme trajanja ugovora između korisnika i Dantkom j.d.o.o. U slučaju davanja privole za marketing, podatke čuvamo onoliko dugo dok se privola ne povuče.

Osobni podatci koji više nisu potrebni ili korisnik zatraži njihovo brisanje uništavaju se na siguran način.

Za korisnike koji se registriraju na našoj web-stranici, pohranjujemo osobne podatke koje navedu u njihovim korisničkim profilima, Svi korisnici mogu vidjeti, urediti, ili obrisati svoje osobne podatke u bilo koje vrijeme (osim što ne mogu promijeniti svoje korisničko ime). Administratori web-stranice također mogu vidjeti i urediti te informacije.

Podaci o kupcu se pohranjuju na stranicama Dantkom internet trgovine koji se nalazi na zakupljenom dijelu tvrtke koja pruža prostor na internetu, odnosno uslugu web hosting-a.

4. Kolačići

Kako bi održavali web stranicu i osigurali da njezine funkcionalnosti budu na očekivanoj razini, Vacom koristi tehnologiju poznatu kao “kolačići”.

Kolačići su male datoteke koje šaljemo na vaše računalo i možemo im kasnije pristupiti. Oni mogu biti privremeni ili trajni. Zahvaljujući kolačićima možete bez poteškoća pretraživati naše stranice. Kolačići nam pokazuju ono što zanima vas i druge posjetitelje naše web stranice, što nam pomaže da ju poboljšamo.

Kako bi Internet stranice www.dantkom.hr ispravno radile, one moraju na računalo korisnika spremiti malenu količinu informacija (kolačići – Cookies). Korištenjem web stranice www.dantkom.hr Korisnik pristaje na upotrebu kolačića.

Kolačići su male datoteke koje šaljemo na vaše računalo i možemo im kasnije pristupiti. Oni mogu biti privremeni ili trajni. Zahvaljujući kolačićima možete bez poteškoća pretraživati naše stranice. Kolačići nam pokazuju ono što zanima vas i druge posjetitelje naše web stranice, što nam pomaže da ju poboljšamo.

Korisnik isključivanjem kolačića odlučuje hoće li dopustiti pohranjivanje kolačića na svom računalu. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u web pregledniku koji Korisnik koristi za pregledavanje web stranica. Ukoliko korisnik onemogući kolačiće postoji mogućnost da stranica neće moći koristiti neke od funkcionalnosti.

Kolačić dozvoljava web stranici da pamti akcije posjetitelja iz njegovih posjeta. Većina preglednika dozvoljava upotrebu kolačića, ali korisnik u svakom trenutku može kolačiće obrisati ili postaviti u pregledniku zabranu upotrebe kolačića. Najčešće razlozi upotrebe kolačića su identifikacija korisnika, pamćenje preferencija korisnika, pomoć pri unosu ili pregledu sadržaja koji je već unašan u prijašnjim posjetima, skupljanje podataka za analize i promotivne kampanje.

Prilikom uporabe kolačića određeni podaci se prikupljaju automatski s vašeg računala pri dolasku na naše stranice. Ti podaci mogu uključivati i IP adresu, datum i vrijeme pristupa, podatke o vrsti računala, operativnog sustava, pretraživaču koji koristite, verzijama programa kao i jezičnim postavkama vašeg računala.

Postoje različite vrste kolačića:

  • Sesijski ili privremeni kolačići (Session) – ovi kolačići nestaju kada zatvorite Internet preglednik ili kada duže vrijeme na stranici ostanete neaktivni. Korištenje ovih kolačića omogućuje pristup sadržaju i ne sadrži osobne podatke.
  • Trajni (Permanent) kolačići – oni na Vašem računalu ostaju i nakon što zatvorite Internet preglednik. Koriste se kako bi se olakšao pristup registriranim korisnicima. Ovi kolačići pohranjuju podatke za registraciju kako ne biste svaki put kada posjetite našu stranicu morali upisivati osobne podatke.
  • Kolačići treće strane (Third-party) – kolačići alata Google Analytics kako bi analizirao ponašanje korisnika stranice. Ovi kolačići pohranjuju informacije o načinima na koje posjetitelji koriste internetske stranice, uključujući broj prikazanih stranica, odakle posjetitelji dolaze i broj posjeta, a sve kako bismo pojednostavili korištenje naših stranica te osigurali najbolji doživljaj za Vas.